Kan Macs få virusser? Har jeg brug for en Mac Cleaner?

Kan en Mac få virus, og har jeg brug for Mac antivirus? Det korte svar er, ja.  Apple computere er generelt mindre udsatte for at blive inficeret med en virus, sammenlignet med en Windows computer.   Det skyldes hovedsageligt, at Windows markedet er meget større, og virusudviklere ønsker at ramme så mange ofre som muligt, og ved at gå efter flere folk, er muligheden for at virussen spredes, meget større.  At tilbringe tid på at udvikle en virus, der kun rammer en lille del af markedet, ville  næsten  være spild af tid for dem.

En Mac Cleaner er meget vigtig, og vores liste anbefaler nogle der er fantastiske til alle enheder, Clean my Mac eller MacKeeper som kun er til Macs.

Herunder vises nogle andre årsager til, at en Apple computer har mindre chance for at blive inficeret end en Windows computer:

  1. Mac OS X er bygget på Unix Kernel, som er en af de ældste og mest sikre operativsystemer der findes.
  2. Virusudviklere er mere bekendt med Microsoft Windows og derfor er det lettere for dem at skabe en virus for denne platform.
  3. De fleste scripts, værktøjer og koder der anvendes til at skabe virusser eller malware, er designet til brug med Microsoft Windows.
  4. Macs har en indbygget sikkerhedssoftware kaldet Gatekeeper, som forhindrer programmer fra tredjepart i at blive kørt, hvis de ikke er underskrevet digital og godkendt af Apple.

Imidlertid findes der globale værktøjer der kan forårsage virus på både Mac og Windows, via browserudvidelser og plug-ins som Java eller Adobe Flash.  De fleste brugere har installeret disse udvidelser og bringer dermed hele sikkerheden af deres system i fare.

På nuværende tidspunkt er Macs popularitet steget så meget, at markedet for virusudviklere er meget mere tiltrækkende og derfor blive virus mere almindelige på Macs.  I 2014 blev der opdaget et kæmpe sikkerhedsbrud – hvis du oprettede forbindelse til et usikkert wifi hotspot, havde en hacker mulighed for at tilgå alle dine personlige data.

For at være på den sikre side, anbefaler vi at beskytte din mac med en antivirus. Sikkerheden først og alt det der!Disclosure

Indhold, score, evalueringer, trends og bedømmelser der ses på denne side, er der efter eget skøn af top10bedsteantivirus.com. Oplysningerne er udelukkende beregnet til forskning og information. Vi gør vores bedste for at holde vores oplysninger opdaterede og nøjagtige, men kan ikke garantere dette, pga. et konstant ændrende antivirus marked. For at sikre, at disse oplysninger er gratis, modtager top10bedsteantivirus.com monetær kompensation fra nogle af de virksomheder der er omtalt, for at fremvise deres produkter. Vær venligst opmærksom på, at kompensationsniveauet påvirker placering og rækkefølge, i forhold til hvordan disse virksomheder præsenteres.